Cara Buat Read More Auto terbaru


hi....korang tahu tak mengapa,dan kenapa kita perlukan read more pada blog?hehehe..pasti dah ramai yg tahu tapi pada yang belum tahu boleh lah follow tutorial dekat bawah ini ye...read more ini adalah untuk supaya setiap entry/post korang yang mungkin panjang atau mempunyai gambar yg banyak boleh di pendek kan,cth nya seperti setiap posting yang ada pada blog saya....dan read more juga sangat baik jika ada di antara korang yang mempunyai masalah blog berat lambat loading,ini disebabkan halaman terlalu besar,so...nanti kalo lambat sangat,pelawat pun melenting pula....hehehe..

ok dah cukup rasanya untuk pengertian read more ini..so jom belajar cara-cara membuatnya

1.login ke bloger
2.masuk design>edit html>klik expand widget template
3.cari coder </head>
4,dah jumpa coder </head>, copy dan paste coder di bawah ini di bawah coder </head>

5.dah tu korang cari pula coder ini


<data:post.body/>


6.bilah dah jumpa delete coder itu dan tukar dengan codre di bawah ini


ok...dah siap pun...cek lah blog korang tu..hehehe..erk..nanti pada read more yang berwarna hijau korang boleh gantikan dengan apa-apa nama mengikut selera ye
Anda baru saja membaca artikel yang berkategori Tutorial BLOG dengan judul Cara Buat Read More Auto terbaru. Anda bisa bookmark halaman ini dengan URL http://cmdia.blogspot.com/2012/08/cara-buat-read-more-auto-terbaru.html. Terima kasih!
Ditulis oleh: Min Yahya -

Belum ada komentar untuk "Cara Buat Read More Auto terbaru"

Post a Comment

terima kasih kerana sudi memberi coment, harap datang ke blog ini lagi ya.