Gambar Basikal Yang Tidak Mempunyai Rantai


Seorang pereka dari Italian Design House yang dikenali sebagai Albeto Del Biondi telah mencipta satu reka bentuk basikal yang unik. Basikal ini digerakkan tanpa menggunakan rantai. 

Rasanya belum pernah ada lagi basikal yang dijual tidak menggunakan rantai. Rata-rata masih lagi menggunakan rantai. Kini terdapat sebuah basikal tanpa rantai yang telah direka oleh Italian design house, Albeto Del Biondi. Ia bukanlah teknologi terbaru,tetapi disebabkan ia kurang praktikal berbanding basikal berantai, ia kurang mendapat perhatian. Apa-apa pun, basikal di bawah ni tetap cool! Boleh lihat gambar di bawah ini.
P -- Memang jelas nampak kreatif reka bentuk basikal ini. Uniknya ia tidak menggunakan rantai. Namun nyata ia tidak praktikal kerana secara normalnya kita mengayuh di bahagian tengah dan menggunakan rantai. Mungkin ada cara lain untuk basikal ini dikomersialkan.Melayukini.net
Anda baru saja membaca artikel yang berkategori BERITA / EKONOMI / ISU UMUM / Perkara PELIK dengan judul Gambar Basikal Yang Tidak Mempunyai Rantai. Anda bisa bookmark halaman ini dengan URL http://cmdia.blogspot.com/2012/07/gambar-basikal-yang-tidak-mempunyai.html. Terima kasih!
Ditulis oleh: Hafiz Muslim -

Belum ada komentar untuk "Gambar Basikal Yang Tidak Mempunyai Rantai"

Post a Comment

terima kasih kerana sudi memberi coment, harap datang ke blog ini lagi ya.