5 Perkara yang lelaki suka dengar daripada wanita

perkara yang lelaki suka dengar daripada wanita, puji lelaki, panduan hidup, tips kehidupan seharian, tips untuk lebih yakin, rahsia kehidupan, teknik untuk lebih berjaya, panduan untuk lebih berjaya, cara-cara ingin berjaya, rahsia peribadi, rahsia personaliti diri
Sekiranya seseorang wanita suka mendengar pujian, suka diberitahu bahawa diri mereka disayangi atau sebagainya, bagaimana pula dengan lelaki? Apakah perkara yang lelaki suka dengan daripada mulut seorang wanita?

(1) Lelaki kebiasaannya akan berasa lebih tertekan di tempat kerja. Mungkin dalam sesetengah situasi yang melibatkan pekerjaan, mereka berasa amat kecewa terhadap hasil daripada tugasan yang telah mereka laksanakan. Jadi siapakah orang yang paling bertanggungjawab untuk memberitahu bahawa mereka telah melakukan kerja dengan baik? Tidak lain dan tidak bukan adalah seorang wanita.

(2) Didalam kehidupan seharian, seorang lelaki akan berusaha untuk melakukan sesuatu yang mungkin dapat membantu diri mereka, keluarga, rakan dan sebagainya. Mungkin sesuatu perkara yang mereka lakukan akan berhasil dan mungkin juga tidak. Sekiranya mereka telah berusaha melakukan sesuatu tetapi tidak berhasil, siapakah yang bertanggungjawab untuk memberitahu bahawa mereka telah melakukan perkara bijak dengan menagambil keputusan melakukannya berbanding berdiam diri? Tidak lain tidak bukan adalah wanita.

(3) Lelaki pada masa kini amat menitikberatkan mengenai soal penampilan diri. Mereka berusaha untuk kelihatan segak di khalayak ramai. Jadi siapakah yang bertanggungjawab untuk memberitahu bahawa mereka kelihatan kacak? tidak lain tidak bukan adalah wanita.

(4) Seorang lelaki sanggup menggadaikan nyawa mereka hanya untuk memberikan perlindungan terhadap orang yang memerlukan. Jadi siapakah yang bertanggungjawab untuk memberitahu bahawa mereka adalah seorang yang berani? Tidak lain tidak bukan adalah wanita.

(5) Sesuatu tugasan yang berat sering dikaitkan dengan lelaki. Ini adalah kerana tenaga seorang lelaki adalah lebih kuat berbanding daripada wanita, Jadi siapakah yang bertanggungjawab untuk memberitahu bahawa mereka adalah seorang yang gagah atau kuat? tidak lain tidak bukan adalah wanita.

Sumber : top5reason.com
Anda baru saja membaca artikel yang berkategori INFO / tahukah anda dengan judul 5 Perkara yang lelaki suka dengar daripada wanita. Anda bisa bookmark halaman ini dengan URL http://cmdia.blogspot.com/2012/08/5-perkara-yang-lelaki-suka-dengar.html. Terima kasih!
Ditulis oleh: Min Yahya -

Belum ada komentar untuk "5 Perkara yang lelaki suka dengar daripada wanita"

Post a Comment

terima kasih kerana sudi memberi coment, harap datang ke blog ini lagi ya.