Zakar Tiba-tiba Kendur Semasa Jimak ?


Zakar Tiba-tiba Kendur Semasa Jimak Dengan Isteri

SOALAN
SAYA berusia 26 tahun manakala isteri pula 21 tahun. Kami berkahwin hampir setahun yang lalu.

Yang menjadi masalah kepada saya adalah kami sentiasa tidak puas melakukan hubungan kelamin. Ini kerana setiap kali saya berhenti melakukan ‘kayuhan’ kerana kepenatan, secara tiba-tiba zakar mengendur.

Ia tetap berlaku walaupun saya tidak mengeluarkan zakar dari farajnya. Saya ingin tahu cara untuk mengatasinya. Adakan ia tanda awal kepada masalah mati pucuk?

PAK TAM
Puchong

JAWAPAN
Anda masih muda dan mudah mencapai ereksi apabila teruja seks. Darah dalam zakar anda kekal dalam liang otot zakar apabila pembuluh darah penuh dengan takungan darah dan menghalang darah tercicir keluar dan ini membuatkan ereksi anda kekal.

Selain itu otot pelvik atau otot kemut yang anda gunakan untuk memantapkan ereksi dan mendayung ereksi dalam faraj yang mencengkam itu juga mengawal darah dalam ereksi supaya kekal.

Namun dalam keadaan penat serta mendiamkan ereksi dalam faraj untuk seketika, ini akan membuatkan otot pelvik atau otot kemut kurang langsing kerana tiada daya dicengkam atau kurang kemut.

Oleh itu takungan darah yang padat dalam liang otot zakar tercicir keluar dan ereksi hilang. Ini yang berlaku kepada anda ketika tidak bergerak dalam faraj. Darah dalam otot zakar tercicir keluar dan ereksi anda menurun.

Ini boleh berlaku jika anda rasa letih dan tiada stamina untuk meneruskan gerakan zakar dalam faraj. Kadangkala memaksa diri melakukan seks dalam keadaan keletihan juga boleh mengakibatkan keadaan ini.

Jadi mustahak untuk lelaki mempunyai penuh perasaan teruja ketika ingin melakukan hubungan intim seksual.
Anda baru saja membaca artikel yang berkategori INFO dengan judul Zakar Tiba-tiba Kendur Semasa Jimak ?. Anda bisa bookmark halaman ini dengan URL http://cmdia.blogspot.com/2012/08/zakar-tiba-tiba-kendur-semasa-jimak.html. Terima kasih!
Ditulis oleh: Min Yahya -

Belum ada komentar untuk "Zakar Tiba-tiba Kendur Semasa Jimak ?"

Post a Comment

terima kasih kerana sudi memberi coment, harap datang ke blog ini lagi ya.